Skyros 2024.8
8 september 2024 - Molos, Griekenland
Na een maand van radiostilte is het weer tijd voor een update. De maand augustus heb ik weer overleefd. Ik noem het overleven omdat dit geen leuke periode is.
Het eiland is overstroomd met Griekse toeristen. Parkeren is soms een dingetje. De nauwe hoofdstraat vult zich met schuifelende famillies, die rustig de straat blokkeren om oude bekenden uitgebreid te begroeten. Eten in het dorp is nog maar beperkt mogelijk. Waar ik altijd graag eet is ook een populaire plek bij de toeristen. Regelmatig ben ik uitgeweken naar de haven of een taverne in Molos, aan het strand. Ook at ik regelmatig thuis. Heb zelf heel weinig gekookt, laten bezorgen is ook hier populair geworden. Bovendien was het in augustus erg heet. Volgens de kranten was het deze zomer de warmste sinds de waarnemingen zijn begonnen. Vooral in huis is het erg warm. De airco heeft ‘s avonds overuren gemaakt. De temperatuur was continu boven de 30 graden. Hoewel het ’s avonds maar een paar graden afkoelt, is het dan buiten wel heel aangenaam.
Op het strand waar ik veel kom is het nauwelijks druk geweest. Er is geen toilet of taverne, dus het strand is niet geschikt voor luie grieken.
Sinds vorig weekend is het weer rustig. Volgende week beginnen de scholen weer, dus iedereen is weer weg. Grieken doen niet aan een naseizoen . Je ziet nu weer wel europeanen komen. Vaak wat oudere mensen. Er komen nu ook weer gasten naar het eiland die in juni ook zijn geweest.
De temperatuur is nu ook aangenaam, plm 28 graden, dus heerlijk.
Ik heb vandaag mijn terugreis geboekt. 27 september verlaat ik het eiland. Ik hoop dinsdag 31 september weer thuis te zijn. Mijn vaste overnachtingsplekken zijn deze keer niet thuis. Dus 2 keer in een hotel.
Meer nieuws is er niet, tot de volgende keer.
Hans

Nog een paar weken van genieten.
En dan naar Nederland waar je een heerlijk onderkomen hebt gr Willemien